Cukry, škroby


léky jako sloučeniny

Cukry, škroby, polysacharidy, celulóza

Stejně dobrým prorokem jako v jiných otázkách byl E. Cayce v případě
bílého cukru (sacharóza- řepný cukr), jehož byl silným odpůrcem.
Tento bílý "jed" má destruktivní vliv na bílé krvinky, jejichž úkolem je
likvidace bakterií. Zatímco zdravá krvinka je během svého života schopna
zničit 14 bakterií, po požití bílého cukru, ať již ve formě coly, džusu nebo
zákusku, tato její schopnost klesne na pouhé 2 až 4 bakterie.
Výsledkem je omezená schopnost organismu odolávat infekcím.
- cukr může působit jako sedativum
- cukr může působit proti úzkosti - přestože jsou malé děti citlivé na
bolest, je nutné v jejich raném věku často podrobit očkování či odběru
krve. Pediatři z výzkumného ústavu v Leedsu přišli na to, že pláč
trpícího nemluvněte lze zastavit cukrem. Třiceti ze šedesáti dětí,
které procházely běžnými odběry krve, dali lékaři před vyšetřením
sladký roztok a třiceti obyčejnou vodu. "Sladké" děti přestaly z
osmdesáti procent dříve plakat a jejich puls se rychleji vrátil k
normálu. Při časté konzumaci cukru (včetně medu či ovocného cukru) se
děti stávají naopak plačtivější, méně odolnější vůči stresu, bolesti i
nemocem.
- lidé, kteří mají nízkou hladinu cukru v krvi, mají horší momentální
testy IQ, zhoršuje se rychlost reakce, paměť, vybavitelnost paměti,
ostražitost, asociace - proto lidé držící nejrůznější diety by se měli
před náročným psychickým výkonem (do polosyta), ale i před jízdou
autem najíst nebo doplnit hladinu cukru (nejlépe medem, glukózou,
fruktózou, karamelem) - vliv na IQ ovšem může mít i nedostatek
určitých bílkovin (aminokyselin) a vitamínů či jiných důležitých látek
(jód, hořčík, vitamín C, vitamíny řady B, koenzym Q) při určitých
dietách

Cukr účinkuje jako uklidňující prostředek, pomáhá při stresu, napomáhá
uvolnění a spánku, zlepšuje soustředění, působí antibakteriálně,
antidepresivně, napomáhá hojení ran.
Konzumace cukru zvyšuje hladinu inzulínu v krvi a to má za následek zvýšení
hladiny tryptofanu. Tryptofan putuje do mozku, kde produkuje serotonin,
který uklidňuje. Optimální dávka je 30 g. Lidé z 20 proc. nadváhou o 50
procent více.

Podobně jako med je cukr úžasnou hojivou substancí. Velmi dobře působí na
popáleniny, vředy, tržné a třelné rány, otevřené zlomeniny a amputace. V
mnoha případech účinkuje poté, co selhala antibiotika. Cukr zastavuje
infekce na kůži. Úspěšnost 99 procent. Cukr ale neaplikujeme na krvacející,
neočištěnou a neošetřenou ránu.

Podobnou hojivou vlastnost má i chytin, dusíkatý cukr, z nějž má hmyz
pevné krovky a krabi a raci svůj pancíř. Je v podobě prášku účinný např. při
hojení popálenin

Cukr v ovoci chemismus v mozku tak výrazně neovlivňuje. Trávení trvá
2O - 60 min. Některé jednoduché cukry ale slouží mozku jako zdroj energie,
proto je dobré si dát 20 až 50 minut před zkouškou či písemkou lžičku medu,
glukózy, hrst rozinek či několik datlí.

Řepný cukr neutralizuje kyanovodík a kyanidy v trávicím traktu.

Upozornění: Dětské přesnídávky (zejména jablečné) a jablka syrová
i vařená mohou údajně obsahem celulózy zatěžovat slinivku.


     

HOME ARCHEUS HOME LEKY NESPAVOST

ANTIOXIDANTY1 ANTIOXIDANTY1 ANTIOXIDANTY1